Склад: Плоди бодяна
Альтернативна назва: Зірковий аніс.
Має аромат, схожий на аніс. Але виразнішим і складнішим. У сприйнятті більшості наших громадян асоціюється зі знайомим із дитинства запахом "Пертусіна". На смак бодян гіркувато-солодкий. Трохи терпкий.
Використовується як у традиційній, так і в народній медицині. Насамперед як відхаркувальний засіб. Перші льодяники від кашлю були саме з бодяном. Входить до складу багатьох грудних зборів.
Широке застосування знайшов у харчовій промисловості. З його допомогою ароматизують випічку та спиртні напої. Наприклад, анісувату горілку. У меленому вигляді дуже активно використовується пекарі. В азійських традиціях — додавати зірчастий аніс до м'яса птиці.
Використовується в парфумерії. Поєднується з багатьма ароматами та привносить свою нотку.
Норма витрати невисока. Наприклад, у випічці одна-дві перемелені промені або поштовхового насіння на 1 кг. тіста за 5 хвилин до готовності.
Особливості: Яскравий, виражений, властивий тільки цій пряності аромат.
Країна вирощування: Єгипетська
Основні | |
---|---|
Країна виробник | В'єтнам |
Тип спецій | Бадьян |
Вага | 100 г |
Склад | Бадьян |
Користувальницькі характеристики | |
Упаковка | Транспортувальний zip-пакет |
Тип фракції | Суцільні |
Спеції | Бадьян |
Вага товару | 1 г |
- Ціна: 110 ₴/100 г