Склад: Насіння кмину
Росте на території Європи, тобто в ореолі нашого проживання. Відповідно й сфера застосування дуже велика.
У кулінарії: Тмин — практично універсальна пряність. Його можна застосовувати для будь-яких страв. Звісно, визначивши для себе прийнятну дозу. Риба, м'ясо, птиця, салати й овочеві страви, соуси, маринади. Особливо гарний у хлібобулочних виробах. Наприклад, у сортах із житнього борошна, знаменитому Бородинському хлібі. Додають кмин у квас і навіть пиво.
Можна перемолоти кмин і перемішати з якісним меленим чорним перцем.Імінно якісним, інакше пропаде міцність суміші. Використовувати як звичайний чорний перець.
Також можна розігріти насіння кмину на сковороді. Без жодних добавок, сухими. Саме підігріти, а не смажити. У цьому разі проявляються ефірні олії, що містяться в насінні. Дуже приємний аромат.
Для здоров'я: Корисний у разі діабету 2-го типу. Достатня доза споживання 2 г на добу. Кмин потрібно вживати людям, які страждають на анемію. У ньому висока (приблизно 65 мг на 100 г.) вміст заліза.
Також у цій спеції дуже високий вміст кальцію (приблизно 900 мг на 100 г). Тому він корисний для мам, що годують.
Також кмин насіння кмину є природним проносним засобом. Чудово впливає на травлення.
У продажах: Рівний помірний попит. Без сезонних піків продажів.
Особливості: Поєднується з більшістю спецій і прянощів.
Дозування: За смаком. Середня норма — 2-3 г на добу.
Основні | |
---|---|
Виробник | Прянощі світу |
Країна виробник | Україна |
Склад | Без барвників, підсилювачів та консервантів |
Вага | 50 г |
Користувальницькі характеристики | |
Країна произростания | Україна |
Тара | Политиэленовая плівка, по 5 шт. |
Якісне посвідчення | В наявності |
ТУ | 10.8-34325657-002:2013 |
Спеції | Кмин |
Упаковка | Крафт-пакет |
Тип фракції | Суцільні |
- Ціна: 39 ₴