Одна з "попередньо-попередніх" прянощів. На тематичних і рекламних плакатах і світлинах, присвячених спеціям, ми досить часто побачите мускатний горіх. У сусідстві з бодяном, кардамоном і корицею. Власне, ці прянощі поєднуються чудово.
Дуже популярні та порівняно дорогі плоди. Частково це пояснюється неповторним ароматом горіха. Завдяки високому вмісту ефірної олії норма витрати в кулінарії в неї дуже невелика. А ефект — чудовий. Перелік застосування відомий: всезможна випічка, продукти на молочній основі, джеми, спиртні напої, навіть деякі м'ясні страви. Крім цього, є й фішки. Наприклад, мускатний горіх чудово поєднується з томатами. Саме тому він практично завжди використовується під час виробництва кетчупів і багатьох соусів.
Для домашньої кулінарії краще купувати цілий мускат і потім його натирати. У цьому разі він зберігає аромат і не набирає вологи. А мелений купувати зручніше. У цьому разі рекомендуємо вибирати гідну у Вас довіру виробника. І зберігати в щільно закритій тарі. Власне, як і всі прянощі.
Мускат має заспокійливі властивості. Але в цьому питанні потрібно бути дуже акуратними. Якщо переборщити з дозуванням, можна пізнати дуже нові відчуття. Або згадати старі. Річ у тім, що до складу мускатного горіха входять речовини, які мають хоч і м'який, але близький до наркотичного ефекту. Звичайно, у дуже мінімальних кількостях. Тому і натякаємо: не гарячіться)
Основні | |
---|---|
Тип спецій | Мускатний горіх |
Країна виробник | Індонезія |
Користувацькі характеристики | |
Спеції | Мускатний горіх |
- Ціна: 870 ₴